Relax Centrum

Poradenstvo pre krásu, zdravie a život. Tel: 0903493241

O nás

Dobrý deň, 

  Moje meno je Beata, som fyzioterapeut s mnohoročnými skúsenosťami a ťeším sa na Vašu návštevu v našom Relax Centre. 

 Relax Centrum sme otvorili v roku 2007 s cieľom ponúknuť dovtedy nedostupné a neexistujúce služby v lokalite mesta Šahy. Mám skúsenosti z výskumu z oblasti fyziatrie z Dudiniec, a taktiež z bežných procedúr ponúkaných v kupeloch.  

  Služby, ktoré poskytujeme sú hlavne cvičenie, masáže a procedúry zamerané na relax a odstraňovanie bolestí pohybového systému.

Zdieľaj aj cez

   

Výdajňa

Oznamujeme vám, že fungujeme ako výdajňa. Ak by ste chceli obdarovať blízkeho alebo priateľa, priateľku, môžete si u nás cez telefón objednať darčekový preukaz. Telefónne číslo je uvedené na titulnej strane našej stránky. Pripravený preukaz si môžete vyzdvihnúť v našej výdajni.

Cvičenie a joga naživo cez Instagram.

Súčasná doba uzavretých fitness štúdií je pre nás nová výzva. Rada by som vám predstavila nový koncept ponúkania našich služieb cez Instagram. Tento nápad mi vnukla jedna dobrá zákazníčka a mne sa táto myšlienka zapáčila. Otestovala som niekoľko platforiem, cez ktoré by sa to dalo robiť. Najlepšie z toho vyšiel Instagram. Instagram umožňuje sledovať cvičenie na živo. Ak sa pripojíte na môj profil, budete mať aktuálne video priamo vo vašom telefóne, alebo PC. Instagram umožňuje nahrať a uchovať video z cvičenia 24 hodín. Vy si tak môžete zacvičiť aktuálnu zostavu aj v iný čas, ako je aktuálny. Nikdy cvičenie nebude také, ako u nás v Relax Centre, ale budeme musieť toto obdobie nejako vydržať, aby sme sa mohli po skočení uzávery znova naplno pustiť do plnohodnotného cvičenia so spätnou väzbou. Môj plán je otestovať možnosti Intagramu nasledujúce dni. Ak budete spokojné, môžeme začať takto spolu cvičiť.
Čo budete potrebovať, aby ste to mohli vyskúšať?

  1. Cez Google Play si nainštalujte aplikáciu Instagram v mobile, alebo cez stránku https://www.instagram.com/ môžete urobiť to isté pre PC.
  2. Pridajte si môj kanál, ako sledovaný. Dajte si vyhľadať: #relaxcentrumsahy
  3. Teraz stačí sledovať cez messenger čas, kedy začíname.
  4. Zapnete si Instagram – môj kanál a môžete začať cvičiť.
    Teším sa na naše nové spoločné cvičenie.
    Beata

Zoštíhľovanie s prístrojom VIP Line Milenium III

Tranzion  O pár mesiacov príde obdobie, kedy odložíme kabáty a už zasa bude vidieť, čo sme robili počas chladného obdobia. Bude vidieť, koľko sme si dopriali jedla a koľko sme oddychovali pri televízore alebo  počítači. Ako teda konečne začať riešiť tento problém pokiaľ je ešte čas. Najlepšie pre naše zdravie je vrátiť sa k pohybu.

  Ak je vonku zlé počasie, môžete zájsť do posilňovne a podľa postihnutých partii na tele po porade s trénerom začnete s tréningom. Je to dlhodobo odskúšané a nikto nemôže mať námietky proti takémuto riešeniu. Pri vhodnom pohybe sa nám obnoví ochabnuté svalstvo a pri ďalšom tréningu toto obnovené svalstvo začne postupne spaľovať okolitý tuk a naša postava sa postupne vráti do pôvodného tvaru. Ak budete dostatočne trpezlivý, a vydržíte dostatočne dlho spoľahlivý výsledok je zaručený. Sú však oblasti na tele, kde to nejde tak ľahko. Je to najmä oblasť brucha, bedier, niekedy aj zadku. Ak budete chcieť vytvarovať tieto časti, bude si to vyžadovať oveľa viac času a úsilia, ako inde na tele. O nejakej zábave pri tomto cvičení nemôže byť ani reč. Je to skrátka poriadna drina.

  My vám na tieto partie ponúkame procedúry s prístrojom VIP Line Milenium so špeciálnou procedúrou Transion. Prístroj funguje na princípe elektrostimulácie svalov a zabezpečuje presné sťahy svalov špecifickou frekvenciou. Táto technológia, bola pôvodne vyvinutá pre športovcov na zrýchlený rozvoj svalstva. Zistilo sa však, že je ju možné použiť aj pre nešportovcov, ktorí z nejakého dôvodu potrebujú posilniť svalstvo konkrétnych partií a súčasne vytvarovať tieto miesta. Po testoch a meraniach bolo zistené, že použitie tejto procedúry je v pomere 20 minút ku 3 hodinám cvičenia. Skúste si predstaviť robiť cviky na brucho 3 hodiny. Je to veľmi ťažké a väčšina bežných ľudí toto nezvládne. Procedúra trvá 20 minút a vám zostane ďalších viac ako 2 a pol hodiny buď na iné cvičenie, alebo na inú potrebnú činnosť. Dlhodobými testami bolo zistené, že ak budete aplikovať tieto procedúry v intervaloch každý druhý deň, tak aj keď nič iné nebudete už robiť, môžete si obliecť šaty o jednu konfekčnú veľkosť menšie. Stačí na tento výsledok len 10 procedúr.

  Prestávky medzi procedúrami sú dôležité z dôvodu regenerácie a rastu svalov. Výsledky sa zlepšia, správnym pitným režimom a úpravou stravy tak, aby ste jedli menšie porcie a častejšie. Odporúča sa až 5x jedlo za deň.  Prídite sa k nám poinformovať a prípadne objednať.

Fit lopta ako cvičenie proti stresu

SedenieDKH02V sobotu 19.03. 2016 sme pre hotel Hviezda v Dudinciach zabezpečovali časť programu s názvom Antistres víkend. Na tomto veľmi zaujímavom podujatí sa zúčastnila skupina zamestnancov z poisťovne Alianz z celého Slovenska. Veríme, že sa im cvičenie s fit loptou páčilo a pomohlo im ukázať, ako sa dá úspešne bojovať so stresom a s bolesťami chrbtice.

Výklad04Sedenie07Na _zemi06Na_boku05Hviezda08Dudince03

Fitlopta nie je len pre ženy

Má vaša partnerka doma fitloptu? Nebojte sa ju aj vy používať. A to nielen na pohodlné sedenie, ale aj na cvičenie. Aj keď môže fitlopta na prvý pohľad vyzerať ako cvičebná pomôcka ideálna pre ženy, i vy si na nej môžete poriadne ponamáhať telo a preskúšať napríklad aj rovnováhu.

fotky3-largeFitlopta je vynikajúcim pomocníkom na domáce cvičenie. Je možné ju využívať hneď viacerými spôsobmi. Poslúži ako zdravá alternatíva stoličky, relaxačný prostriedok i pomôcka pri cvičení.

Ako nespadnúť
Okrem tréningu svalov potrápi fitlopta aj váš zmysel pre rovnováhu. Aby ste cviky odcvičili správne, budete musieť spočiatku vynakladať mnoho energie aj na udržanie lopty v pokoji.

S fitloptou možno cvičiť široké spektrum cvikov, ich obmena závisí čisto len na vašej fantázii a momentálnej chuti cvičiť. Najefektívnejšie si môžete na fitlopte precvičiť brušné svaly, avšak rovnako dobre vie ponamáhať aj zvyšok tela.

Potrápte brucho
Posaďte sa na loptu, nohy jemne rozkročte, opierajte sa sedacou časťou, ruky dajte za hlavu a pomaly nadvihujte a spúšťajte  trup. Čím šikmejšiu polohu zaujmete, tým viac brušné svaly precítite.

Pre posilnenie šikmých brušných svalov sa oprite bokom o loptu, ruky dajte za hlavu a rovnováhu udržiavajte len bokmi a nohou, ktorá je bližšie k podlahe. Následne sa nadvihujte a klesajte až na loptu.

Veľmi efektívne je aj cvičenie v ľahu. Za hlavou budete potrebovať pevnú oporu, ktorej sa budete pri cvičení pridŕžať. Chrbát položte na loptu, ruky napriahnite dozadu a chyťte sa. Následne dvíhajte pokrčené nohy, cieľom je dostať kolená čo najbližšie k hrudníku.

Ohybný ako prútik
Pri ďalšom cviku budete potrebovať dostatok miesta. Zaujmite polohu ako pri kliku, avšak nohy podložte v predkolennej časti loptou. Rukami sa opierajte o podložku, nohami rolujte loptu a pomaly ju prisúvajte k hrudi, až kým naplno nepokrčíte nohy v kolenách. Loptu pridržiavajte špičkami.

Posilňovacím cvikom na nohy a brucho je cvik, ktorý sa prevádza v ľahu na chrbte. Loptu chyťte medzi kolená a stehná, nohy zdvíhajte zo zeme smerom dohora, cvik cvičte čo najpomalšie.

Relaxujte
Okrem cvikov na fitlopte sa odporúča používať túto šikovnú pomôcku aj na sedenie, hlavne vtedy, ak máte zlé držanie tela a časté bolesti ramien, krku a chrbta. Nahraďte preto dlhodobé sedenie na stoličke sedením na lopte, pomôže vám uvoľniť si svaly a znovuobjaviť pôžitok z „obyčajného“ sedenia.

Pre tých, ktorý to májú k nám ďaleko sme pripravili DVD – Cvičenie na fit lopte. DVD obsahuje súbor cvičení tak, ako ho u nás cvičíme a obsahuje všetky potrebné pokyny a cviky, aby ste sa zbavili nepríjemných bolestí najmä chrbtice.

DSC00003DVD Cvičenie na fit lopte si môžete objednať jednoducho, ak nám napíšete cez náš kontakt vašu poštovú adresu. My vám obratom DVD pošleme na dobierku poštou. Cena DVD je 15 EUR vrátane poštovného.

Naštval vás šéf a hľadáte dokonalý relax?

Vedci odporúčajú tieto 3 jednoduché tipy.

V dnešnej dobe plnej stresu treba myslieť aj na relax. Nepotrebujete ani veľa peňazí, aby ste vypli hlavu.

medova-2-large1. Masáž

Ide o skvelý spôsob, ako sa zrelaxovať. Štúdia v Japonsku zistila, že ľudia, ktorí dostávajú masáž, majú nižšiu hladinu kortizolu, čo je hormón spojený so stresom, informuje bussinessinsider.com. Ak to chcete mať zadarmo, poproste svoju polovičku, aby vám spravila masáž.

2. Meditácia

Mnoho štúdií potvrdilo, že meditácia prispieva k relaxu. Najmä u ľudí, ktorí trpia úzkosťou boli účinky meditácie vyššie ako pri iných ľuďoch. Taktiež meditáciou dokážete zahnať depresiu.

3. Kúpeľ

Ak ste mali stresujúci deň v práci, skúste si napustiť vaňu. Horúci kúpeľ môže pomôcť zvýšiť prietok krvi, čím sa zníži bolesť kĺbov. Ak nemáte bolesti, uvoľní to vaše telo aj myseľ.

Seknutie v krížoch – lumbalgia

Nepríjemnú bolesť v krížoch pravidelne pociťuje až štvrtina ľudí vo veku 30-50 rokov a s pribúdajúcim vekom sa ich výskyt zvyšuje. Nečakané „seknutie“ v týchto miestach vie poriadne skomplikovať život. Známe nemecké slovo hexenšus je tak doslova bosoráckou ranou.

backSvoj chrbát preťažujeme, nedávame si pozor na prechladnutie, a kým ťažkosti nie sú také veľké, že sa pre bolesť ostro vystreľujúcu do sedacieho svalu a nohy nedokážeme pohybovať, podceňujeme ich. „Už obyčajné sedenie stačí na to, aby sme si poškodzovali chrbticu.

Pri sedení je platnička stlačená a jej výživa je nedostatočná. Preto je dôležité aspoň z času na čas vykonať za kancelárskym stolom pohyb, vstať, poprechádzať sa a rozcvičiť sa. Aj keď má človek akútne bolesti krížov, treba robiť aspoň nejaký pohyb, aby sa platničkám zabezpečila výživa a nielen ležať ako Lazar.

hehenshus

Čo robiť pri „seknutí“ v krížoch? Treba si ľahnúť do úľavovej polohy, ktorú si každý najlepšie individuálne nájde sám. Môže to byť poloha na nebolestivej strane tela, pričom je spodná ruka pod hlavou, vyššie položená noha je pokrčená v kolene, možno si ju podložiť vankúšom. Spodná noha je vystretá. Možné je aj ľahnúť si na chrbát a nohy vyložiť na stoličku, fitloptu alebo iný predmet. Úľavová poloha nesmie provokovať bolesť.
Ak je bolesť znesiteľná a dokážete sa dostať do nášho Relax Centra, máme pre vás podľa vášho stavu pripravenú sériu procedúr, ktoré vás rýchlo postavia na nohy. Prvá časť procedúr je so silným účinkom proti bolesti. V druhej časti vám bude mikromasážou uvoľnené svalstvo okolo chrbtice, s účinkom prekrvenia postihnutej časti chrbtice. V tretej časti vás naučíme pár jednoduchých cvikov, ktoré vám zabezpečia, že sa vám bolesti už nevrátia. Dostanete aj informácie, ktoré pohyby napr. pri dvíhaní predmetov alebo  vstávaní sú lepšie a vhodnejšie.

DSC00053

Ako sa zbaviť bolestí chrbta.

Ako sa zbaviť bolestí chrbta? Osvedčeným liekom je pohyb. 

  Bolesti chrbta sú považované za jeden z najzávažnejších medícínskych, ekonomických a sociálnych problémov. Slovensko a Česko nie je výnimkou. Chronickou bolesťou chrbta trpí podľa štatistík 40% tunajšej populácie. Bolesti chrbta sú druhou najčastejšou pracovnou neschopnosťou.

DSC00096-largePodľa Ústavu zdravotníckych informácii a štatistiky každý chorý strávi liečením ročne sedemnásť dní. Choroby pohybového aparátu si dlhodobo udržujú druhé miesto v príčinách pracovnej neschopnosti, narastá však ich percentuálny podiel.

Zatiaľ čo v roku 1997 zaujimali necelých 14 %, v roku 2013 to už bolo skoro 18%. Konzervatívna liečba chrbta patrí medzi top 5 najčastejších hospitalizačných prípadov. Široká škála bolestí rozličných častí pohybového ústrojenstva je jednou z vôbec najrozsiahlejších skupín problémov, s ktorými sa pacienti na lekára obracajú.

 Mladý ľudia pozor na stravu!

 Na zlej kondícii našich chrbtov sa podpisuje množstvo všeobecne známych faktorov – niektoré ovplyvniť dokážeme, iné však nie. Deti sú čím ďalej vyššie a ťažšie, bez toho, aby to kompenzovali záťažou, ktorá umožní, aby sa vytvorilo kvalitné väzivo. Zlé držanie tela je zlý životný návyk, na ktorom sa nepriamo podiela výchova v rodine a vplyv okolia.

  Na problémoch s chrbtom a kĺbov sa podpisujú zlé stravovacie návyky. Na jednej strane nedostatok živín, ktoré posilujú pohybový aparát, na druhej strane priveľa soli. Pokiaľ ľudia už v období vývoja, ktorý u pohybového ústrojenstva trvá až do 22 rokov, nedajú telu látky, ktoré sú základným stavebným materiálom pre kostný skelet – minerály, vitamíny a želatinu – je oslabené, čo sa v neskorších rokoch prejaví bolesťami.

 Dospelá populácia si ničí chrbticu sedením na ergonomicky nevhodných stoličkách, pred výškovo nevhodne nastaveným monitorom počítača. Kľúč ku svojmu zdraviu a kondícii ale väčšina z nas drží vo svojich rukách.
Najlepšou prevenciou a súčasne liečbou bolestí chrbtice je systematické posilňovanie svalov, ktoré majú najväčšiu tendenciu k ochabovaniu, napr. brušné, sedacie a medzilopatkové svaly, a preťahovanie svalov, ktoré majú sklon ku zvýšenému skracovaniu, ako sú trapézové svaly, extenzory – vzpriamovače chrbta – a flexory – priťahovače bedier. Nesmieme zabudnúť na posilňovanie svalov svalového korzetu, ktoré slúžia ako opora chrbtice.

  Zmyslom cvičenia je vrátiť telu harmóniu. Ľudia často hľadajú zaručený cvik, ktorý ich spasí, ale ide o súhrn drobných, dielčich vecí, ktoré spolu ladia. Posilňovanie nespočíva v množstve zdvihnutých kilogramov. Dôležité je vychutnať si každý pohyb a vnímať ho, ako jednotlivé svaly zaberajú.

  Plavanie a tenis vynechajte!

  Pokiaľ ide o športy, problematickému chrbtu rozhodne nesvedčia tie, pri ktorých je čiastočne ohnuté držanie tela, prehnuté kríže alebo náhle rotácie, čo je napríklad tenis s nekontrolovateľnými pohybmi, spinning jednostranne zaťažujúci telo alebo CrossFit – spojenie gymnastiky a silového tréningu.

 Rozhodne by ste sa nemali púšťať do športov, kde krozí prechladnutie svalov. Toto nebezpečie paradoxne hrozí pri plávaní, ktoré podporuje vytrvalosť, posilňuje svalstvo a uvoľňuje kĺby a medzistavcové platničky. Pokiaľ je však voda v bazáne studená, je zarobené na problém.

 Naopak futbal, hokej, jazda na inline korčuliach alebo bežkovanie chrbtici neškodí. Pokiaľ ide o skupinové cvičenie, opäť je rozumné hľadať presne riadené odmerané pohyby, ktoré zaručuje jóga, čchi-kung, pilates, taiči alebo kalanetika.

 I pre skupinové aktivity však platí, že strácajú zmysel, pokiaľ sú vykonávané len mechanicky a nesústredene. Cvik je treba vysvetliť, nechať vykonať a opraviť a potom nechať cvičiť, aby si ho každý precítil a zachytil telesný inpulz.

 Ozdravný účinok pre boľavú chrbticu má aj obyčajná chôdza s dodržaním správneho pohybového stereotypu. A nemusíme zvládnuť ani doporučovaných sedem tisíc krokov denne.

Svetloterapia v zime

Svetloterapia v zime

lampa-largeTohtoročná zima je zatiaľ celkom mierna. Napriek tomu je veľa z nás chorých, vyčerpaných, preťažených. Choroby, ako by si ku koncu decembra dali medzi ľuďmi rande: kto nechytí virózu či dokonca chrípku, trpí „len“ únavou či depresiou z nedostatku svetla. Tma, ktorá sa až do Vianoc bude prehlbovať, ako by odrážala náš celkový útlm. Alebo je to opačne? Čo ale s tým, pokiaľ si nemôžeme dovoliť stráviť nejaký ten mesiac na pláži v Austrálii či v Mexiku?

Liek bez vedľajších účinkov

Liek bez vedľajších účinkov by určite chcel každý. Pritom ale často zabúdame, že takýto liek dávno máme na dosah ruky. Nejde o lacné letenky do miest, kde je na planéte práve leto, aj keď by určite neboli na zahodenie. Uzdraviť sa ale môžeme veľmi jednoducho aj doma.

Mimochodom, nájsť liek bez vedľajších účinkov nie je tak ťažké, ako je väčšina z nás presvedčených lekárskym mainstreamom. Prakticky všetky skutočné a fungujúce lieky či terapeutické metódy z kategórie „alternatívne“ totiž nemajú vedľajšie účinky, narozdiel od obrími koncernami vyrábanými „legálnymi drogami“. Ale ponechajme lekára v ich virtuálnej chemickej jaskyni, ak v nej chcú zotrvať. My ostatní zatiaľ našťastie môžeme vyjsť von, na svetlo.

Je to – nie náhodou – práve svetlo, ktoré niektoré nové vedecké výskumy i práce priekopníkov prirodzeného liečenia pasujú na liek číslo jeden.

Depresia? Hlavne nie Prozac!

Úžasnú úlohu tohto nič stojaceho domu Božieho poznajú psychiatri a psychológovia pracujúci s depresívnymi pacientmi. V zime majú naponáhlo: okrem toho, že sa zaoberajú „štandardnou dávkou“ depresantov, musia ešte zvládnuť nával tých, ktorí trpia takzvanou sezónne afektívnou poruchou (SAD). U nás sa to vraj týka až o 7% populácie, teda viac ako štvrť milióna ľudí.
„Na vine“ môžu byť hormóny. Kým serotonín, „hormón šťastia“, produkujeme, keď sme na ostrom svetle, melatonín, spánkový hormón, si naopak vyrábame v tme. Prečo sa potom čudujeme, že by sme v pochmúrne zimnom popoludní najradšej išli hneď spať.

Ale späť k depresii – tá totiž zďaleka nie je len jednoduchou únavou. Okrem neustálej únavy a ťažoby trápia pacientov napríklad strata chuti do života aj pocitu jeho zmyslu, strata chuti na sex, prejedanie. Nič príjemného ani banálneho. Liečiť sa to však dá relatívne ľahko. Na sezónnu afektívnu poruchu totiž najlepšie funguje práve terapia svetlom.

Spočíva v „osvetľovaní“, zaberá aj na depresívnych pacientov všeobecne: americký lekár a šíriteľ nových či zabudnutých prirodzených ciest k zdraviu Dr. Joseph Mercola si nedávno všimol jedného nového výskumu, ktorý ukázal, ako je veľmi svetlo dôležité – a efektívne.

Štúdia zahŕňala 122 depresívnych jedincov, rozdelených do štyroch skupín. Jednu liečili iba svetlom, ďalším dávali iba klasickú „šťastnú drogu“ Prozac. Tretej skupine terapiu kombinovali a štvrtá bola kontrolná – dostávala len placebo a „placebo svetlo“, generované prístrojom, ktorý ako ten na svetelnú terapiu iba vyzeral.

Výsledky boli pre štandardné lekára neuveriteľné. Nielen, že zďaleka najlepšie prosperovali tí, čo mali predpísané oboje (teda Prozac a svetlo), ale predovšetkým samotné svetlo sa ukázalo byť efektívnejším, než samotný Prozac. Liečba iba psychofarmakami skončila na poslednom mieste, až po placebu!

Zatiaľ čo 44% depresívnych pacientov, ktorí sa liečili len svetlom, sa dostalo učene povedané do remisie (teda zdravého stavu bez symptómov depresie), rovnaký výsledok dosiahlo s placebom 30% a s Prozacom len 19% pacientov. Keď uvážime fakt, že svetlo na rozdiel od Prozacu nemá nežiaduce vedľajšie účinky a nie je návykové (alebo len do tej miery, do akej je nám potreba svetla prirodzená), máme celkom jasný návod na to, ako sa liečiť … A preto sa môžeme tiež staviť, že pre „vedcov“ z farmaceutických spoločností bude podobná štúdia „nepresvedčivá“.

Všeliek pomáha nielen psychike

„Osvietenie“ nám ale môže pomôcť nielen proti depresii. Terapia polarizovaným svetlom zaberá aj na rad ťažkostí fyzických: svetlo pôsobí protizápalovo a tým, že stimuluje celkový výkon organizmu urýchľuje aj hojenie rán a zápalov, pomáha teda tiež na artritické kĺby a ďalšie ťažkosti.

Okrem toho pôsobí analgeticky. Prístroje, ktoré vedia na človeka polarizovane svietiť, teda môžu spravovať aj menštruačné bolesti alergie a ekzémy, akné a ďalšie kožné problémy. Zoznam chorôb, ktoré polarizované svetlo lieči, je vskutku úctyhodný. Napríklad chorí, ktorí používajú biolampu si jej použitie až pozoruhodne chvália: píšu o hojení rán, vredov predkolenia i poranených kĺbov, miznutia bradavíc a akné, zlepšenie nálady i tlaku. Navyše si môžeme bez problémov „posvietiť“ aj na dojčatá a domáce zvieratká, ktorým by sme klasické lieky často podať ani nemohli.

Farby ako liek?

„Význam farieb v našom živote je väčší, než si mnohokrát uvedomujeme. Majú povzbudivé, depresívne, konštruktívne i deštruktívne schopnosti. Každá farba má inú vlnovú dĺžku a odlišným spôsobom ovplyvňuje ľudský organizmus.

Americký server NaturalNews nedávno priniesol článok, kde sumarizuje podstatu liečenia farbami:

„Farebná terapia čiže chromoterapia je veda, ktorá využíva účinkov farieb k zmene alebo udržaniu vibrácií, tak aby frekvencia zodpovedala zdraviu, ľahkosti a harmónii. Farbám sa dá vystavovať fyzicky, či mentálne – napríklad vizualizácií.

Liečenie farbou bol zrejme prvý typ liečenia, ktorý človek poznal. Svetlo je koniec koncov prírode vlastné, ako udržať telo v harmónii a správnom rytme. Už od čias, kedy človek prvýkrát kráčal po Zemi, ho slnečné lúče zahrievali a sýtili svetlom, farby okolitého sveta ovplyvňovali jeho náladu a rytmický šepot vĺn ho kolísal do spánku.

Ľudia vtedy možno nemali moderné technické vymoženosti našej civilizácie – ale tiež nemali celý rad chorôb tak typických pre dnešnú dobu. Prečo? Mali jednoducho dosť rozumu na to, aby sa riadili zákonmi prírody. “

Starodávny „hightech“

Je možné, že naše „vedecká civilizácia“, ktorá je tak pyšná na svoje „výdobytky“ v skutočnosti vie menej o prírodných zákonoch aj o tom, ako liečiť, než primitívne národy, ktorých zvyšky sú rozosiate po lesoch a džungliach? Dosť náznakov k takému záveru máme – a fungujúci liečenie svetlom (ktoré mimochodom využívali a využívajú napríklad už americkí Indiáni) je jedným z nich.

Existujú však aj takí, ktorí sa pokúšajú oboje spojiť – teda v modernom duchu a modernými prostriedkami preskúmať a využiť dávno zabudnuté princípy. Okrem už spomínanej biolampy tak napríklad pracuje prístroj, vyvinutý pred viac ako tridsiatimi rokmi holanďanom Johannom Boswinkelom.

Boswinkel tvrdí, že jeho prístroj dokáže „odhaliť poruchy vo svetle“, ktoré spôsobujú choroby. Súčasne vraj vie frekvencie chorôb „invertovať“ a tým vyrušiť – a pacienta uzdraviť. Pracuje s radom nevyliečiteľne chorých a podľa neho má jeho práca vynikajúce výsledky.

Múdrosť bláznov a tma v advente

Boswinkel tvrdí, že princíp, na ktorom jeho prístroj pracuje, je v niečom trochu podobný homeopatii – hoci pracuje len s „frekvenciou svetla“ a vyrába ju mechanicky. Podobnosť spočíva v tom, že – ako Boswinkel hovorí – homeopatia chorobu tiež „vyruší“ liekom s rovnakou „informačnou frekvenciou“. Boswinkel okrem homeopatie ale študoval aj akupunktúru. Tvrdí, že akupunktúrne body nielen vykazujú odlišnú elektrickú rezistenciu (čo zmeral už otec-zakladateľ elektro akupunktúry, nemec Reinhardt Voll), ale tiež sú miesta, kadiaľ do tela vstupuje svetlo.

To naše telo nielen prijíma, ale aj neustále produkuje. Nielen podľa Boswinkela, bunky neustále vyžarujú slabé svetlo, tzv. biofotóny. Princíp zdravia a choroby je teda jednoduchý: zdravé bunky „svietia“ na zdravé v harmonickej frekvencii, nezdravé vykazujú chaotické, pokazené frekvencie.

Väčšina lekárov by ho samozrejme označila za blázna. Nájdu sa však aj ich kolegovia, ktorí jeho prístroj úspešne využívajú vo svojich praxiach – a pred niekoľkými rokmi dokonca výučbu práce s jeho prístrojom zaradila do svojho „alternatívne-medicínskeho“ študijného plánu aj lekárska fakulta v rakúskom Grazi. Okrem toho sa podobné „nezmysly“ využívajú napríklad k alternatívnej ochrane rastlín pred škodcami – namiesto pesticídov. Boswinkel dokonca ponúkal pomoc obetiam fukušimskej jadrovej katastrofy, lebo tvrdí, že „každú frekvenciu možno invertovať“, čiže – na „úrovni“ svetla spravím všetko.

Čisto logicky (skepticky – zo slova skeptó, teda skúmam) to neznie nijako zvláštne ani bláznivo: bez svetla koniec koncov nemôže na Zemi nič žiť. Okrem toho sa môžeme začítať do základov kvantovej fyziky, ktorá nám okrem iného hovorí, že všetko vo vesmíre (vrátane nás) – je vlastne len svetlo. Teda, vlnenie, alebo frekvencia, ktorá sa len občas „chová“ ako hmota.

Žiadny div, ak sme „bytosti svetla“ (pozri. biblický Genesis), že pri nedostatku „správneho“ svetla naša psychika i telo trpia. Dobrá správa je, že aj v okolitej temnote máme rad spôsobov, ako ju telu i duši dodať. Napríklad pomocou prístrojov.

Napriek tomu práve v panujúcej „adventnej“ tme si môžeme jasnejšie ako v inom ročnom období uvedomiť, že svetlo vo všetkých jeho podobách a významoch nie je niečo, čo môžeme „vlastniť“. Skôr je nám dané. A každoročne v zime chováme nádej, že sa k nám práve v tej najhlbšej tme vráti.

 

Elektroakupunktúra

ako prostriedok na zníženie chuti do jedla a lepšiu kontrolu svojej hmotnosti.

Ponúkame Vám zmodernizovanú starú čínsku metódu – akupunktúru, čo je vpichovanie ihličiek do kože na dráhach tzv. meridiánoch. Čím je táto metóda zmodernizovaná? Už sa nemusíte báť ihiel. Táto metóda je bezvpichová a účinok je výborný.

DSC00027  Ak mávate neodolateľnú chuť vyjedať chladničku, keď sa nikto nepozerá a nedokážete odolať pokušeniu ani v noci, vieme Vám s týmto pomôcť 30 minútovou elektroakupunktúrou. Pohodlne si ľahnete na lehátko a my Vám v príslušných bodoch meridiánov špeciálnou eletroihličkou bez vpichu aplikujeme procedúru, ktorá vás nutkania na vyjedanie chladničky zbaví.   Bližšie si o možnostiach elektroakupunktúry môžete prečítať na našich stránkach v časti elektroakupunktúra.